Szkolenie zamknięte - Skuteczne zarządzanie zespołem pracowników hotelu - jak być efektywnym liderem w branży hotelarskiej?Cel szkolenia:

Doskonalenie umiejętności przywództwa i motywowania zespołu oraz skutecznej komunikacji w zespole pracowników hotelu. Celem jest także nabycie umiejętności radzenia sobie z konfliktami w zespole obsługi gości i w całej organizacji, wykorzystanie konfliktów kreatywnie, nabyciu umiejętności delegowania zadań i odpowiedzialności w kontekście specyfiki pracy z gości w hotelu. Ważnym celem jest także podniesienie umiejętności wyznaczania celów dobrego organizowania pracy wszystkich członków zespołu od recepcji do personelu pomocniczego, pomaganiu zespołowi w pracy w zakresie zarzadzania sobą w czasie. Podniesienie szeroko rozumianych umiejętności r-przywódczych niezbędnych do zarzadzania w specyfice branży hotelarskiej - w tym budowanie kultury organizacji opartej na zaufaniu i współpracy i nastawieniu na potrzeby gości.
 

Uczestnicy na szkoleniu:

  • nabędą umiejętności niezbędne w kontaktach z gośćmi hotelu
  • poznają modele zarządzania firmą poprzez wsparcie zespołu
  • dowiedzą się też jak przygotować zespół pracowników do obsługi gości  w ramach polityki budowania relacji, dbania o lojalność gościa i podnoszeniu rentowności hotelu
  • nabędą umiejętności budowania sprawnego zespołu pracowników hotelu, odpowiedzialnego i współpracującego ze sobą ze świadomością dbałości o potrzeby gościa
  • będą potrafić przekazywać umiejętności obsługi gości swoim podwładnym, co przełoży się na lepszą obsługę gości
  • zyskają umiejętność motywowania zespołu , budowania relacji w zespole, podniesienia zaangażowania zespołu w pracę z gościem
     

Czas trwania szkolenia stacjonarnego:

Szczegółowy harmonogram do ustalenia: 1 dzień (1 x 8 godzin) lub 2 dni (2 x 8 godzin).

Dostosujemy czas trwania szkolenia do Państwa oczekiwań.

 

Czas trwania szkolenia on-line:

Sugerowany minimalny czas szkolenia zamkniętego grupowego to łącznie 5-6 godzin w zależności od tematu szkolenia (z możliwością podziału na sesje). Finalna długość, ilość i częstotliwość sesji zostaną dopasowane do Państwa oczekiwań i możliwości.

Terminy sesji uzgadniane są indywidualnie i dopasowane do Państwa potrzeb, możliwości i oczekiwań.


Przykładowy harmonogram: 7 sesji trwających od 1 do 3 godzin, dających łącznie 14 godzin szkolenia.

Szkolenie to może być również realizowane w formie indywidualnej - konsultacje 1 na 1, w formie np. 3-godzinnej sesji.
Zapytaj o szczegóły opiekuna szkolenia.


Dodatkowe informacje o szkoleniach zamkniętych AVENHANSEN

Co robimy, aby szkolenie spełniło Państwa oczekiwania:

  1. Wsłuchujemy się w Państwa potrzeby
  2. Doradzamy najlepsze rozwiązania
  3. Wspólnie z Państwem opracowujemy najlepszą taktykę przeprowadzenia szkolenia
  4. Dobieramy najlepszego Trenera (spośród około 80 świetnych fachowców w swoich dziedzinach / praktyków) do realizacji wyznaczonych celów
  5. Opracowujemy zakres merytoryczny i ćwiczenia do przeprowadzenia bardzo dobrego szkolenia
  6. Przygotowujemy świetne materiały szkoleniowe
  7. Na Państwa życzenie pomagamy w znalezieniu i wynajęciu sali szkoleniowej, hotelu, kateringu, przejazdu, atrakcji okołoszkoleniowych, ...
  8. Realizujemy bardzo dobre szkolenie
  9. Służymy pomocą we wdrażaniu poznanej wiedzy i umiejętności w życie
  10. Na Państwa życzenie przeprowadzamy badania efektywności szkolenia i opracowujemy system dalszych szkoleń w celu osiągnięcia maksymalizacji efektów
  11. Jesteśmy do Państwa dyspozycji

Newsletter

Jeżeli zainteresowało Cię to szkolenie i chciałbyś otrzymywać powiadomienia o zbliżających się terminach tego lub podobnego szkolenia, zapisz się do naszego biuletynu, a otrzymasz od nas szczegółowe informacje.

Dołącz do nas! Bądź na bieżąco! Znajdź promocje! Odbieraj bezpłatne materiały! ►

Zapisz się! ►

 


Szkolenia on-line

Szkolenia "na żywo" z naszymi Trenerami. Interaktywne i w pełnej, dwustronnej komunikacji.

Zapytaj opiekuna szkolenia o możliwości realizacji szkolenia w trybie on-line.

W zależności od specyfiki szkolenia oraz zakresu merytorycznego, w niektórych obszarach rekomendujemy realizację szkolenia wyłącznie w formie stacjonarnej.

Przy realizacji każdego projektu mamy na uwadze efektywność prowadzonych przez nas warsztatów oraz Państwa satysfakcję.

Zobacz naszą ofertę szkoleń on-line, które są alternatywą dla tradycyjnych szkoleń stacjonarnych ►

MODUŁ I. BUDOWANIE ZESPOŁU I PRACA ZESPOŁOWA

  • Ustalanie i definiowanie celów /smart; grow/ wszystkich uczestników obsługi gościa ( kto jest postrzegany jako zespól w kontekście celów głównych w hotelu)
  • Podniesienie nastawienia zespołu na wspólną realizację celów głównych organizacji i hotelu. Specyfika identyfikacji celów zespołowych w branży hotelarskiej
  • Umiejętności pracy zespołowej. Kto jest w naszym zespole - „bezpośrednio i pośrednio”
  • Świadomość pozytywów pracy zespołowej
  • Integracja zespołu w specyfice branży
  • Uczestnictwo w pracy zespołowej jako świadome działanie członków zespołu
  • Metody pracy zespołowej, zespołowe rozwiązywanie problemów
  • Budowanie relacji w zespole

MODUŁ II. WZAJEMNE RELACJE W ZESPOLE - ICH ROLA W ASPEKCIE REALIZACJI ZADAŃ

  • Komunikacja w zespole. Kontekst różnych zadań członków zespołu i wzajemnych ze sobą kontaktów - co z tego wynika
  • Zarządzanie konfliktem w zespole obsługującym gości bezpośrednio i pośrednio
  • Asertywność lidera

MODUŁ III. ODPOWIEDZIALNOŚĆ I KONSEKWENCJE W PRACY, ZMIANA, JAKO CZEŚĆ ROZWOJU FIRMY, ZARZĄDZANIE ZMIANĄ W HOTELU

MODUŁ IV. FILOZOFIA KLIENTA WEWNĘTRZNEGO - potrzeba, cecha, korzyść. Istotne kompetencje współpracy z innymi zespołami w firmie. Różne miejsca pracy członków zespołu i ich wzajemna zależność. Specyfika współpracy w obsłudze gości w hotelu

MODUŁ V. ZESPOŁOWE WYPRACOWANIE NIEZBĘDNYCH NARZĘDZI I PROPOZYCJI ZMIAN
    
MODUŁ VI. METODY I STYLE ZARZĄDZANIA ZESPOŁEM 

  • Modele przywództwa /sytuacyjne, transakcyjne, transformacyjne itp./
  • Twój model przywództwa
  • Zadania lidera
  • Wsparcie na stanowisku pracy, obserwacja , trening „on the job”
  • Narzędzia i metody zarządzania zespołem
    • Myślenie pytaniami
    • Zaawansowana komunikacja
    • Rozmowa z pracownikiem
    • Motywacja pracownika
  • Tworzenie zespołu - zadania zespołu, wdrażanie do zadań, role zespołowe, typy osobowości pracowników. Odpowiednie przydzielanie zadań i odpowiedzialności w procesie obsługi gościa
  • Etapy rozwoju pracownika - różne poziomy odpowiedzialności i kompetencji pracowników
  • Delegowanie zadań - kiedy i jak delegować
  • Elementy coachingu i mentoring w zarządzaniu
  • Informacja zwrotna od gości. Jak stymulować , pozyskiwać te informacje i jak ją wykorzystać w budowaniu lojalności gościa i podnoszeniu poziomu kompetencji zespołu

Najczęściej stosowane metody: 

  • dyskusja facylitowana
  • praca w grupach
  • studia przypadku
  • odgrywanie scenek, nagrywanie
  • opracowywanie rozwiązań
  • mini wykład trenera