Po szkoleniu uczestnicy będą potrafili efektywnie operować na terytorium sprzedaży, budować i wykorzystywać kluczowe relacje rynkowe, zarządzać terytorium sprzedaży, przeprowadzać efektywne wizyty handlowe.Będą rozumieć mechanizmy rządzące sprzedażą w branży produktów szybkozbywalnych, potrafili stworzyć i wykorzystać przewagę na rynku dla zwiększenia obrotów i zysku. Uczestnicy będą gotowi do realizacji ambitnych celów sprzedażowych
i dystrybucyjnych.

 

 


Czas trwania szkolenia:

Szczegółowy harmonogram do ustalenia: 1 dzień (1 x 8 godzin) lub 2 dni (2 x 8 godzin).

Dostosujemy czas trwania szkolenia do Państwa oczekiwań.

 


Dodatkowe informacje o szkoleniach zamkniętych AVENHANSEN

Co robimy, aby szkolenie spełniło Państwa oczekiwania:

  1. Wsłuchujemy się w Państwa potrzeby
  2. Doradzamy najlepsze rozwiązania
  3. Wspólnie z Państwem opracowujemy najlepszą taktykę przeprowadzenia szkolenia
  4. Dobieramy najlepszego Trenera (spośród około 80 świetnych fachowców w swoich dziedzinach / praktyków) do realizacji wyznaczonych celów
  5. Opracowujemy zakres merytoryczny i ćwiczenia do przeprowadzenia bardzo dobrego szkolenia
  6. Przygotowujemy świetne materiały szkoleniowe
  7. Na Państwa życzenie pomagamy w znalezieniu i wynajęciu sali szkoleniowej, hotelu, kateringu, przejazdu, atrakcji okołoszkoleniowych, ...
  8. Realizujemy bardzo dobre szkolenie
  9. Służymy pomocą we wdrażaniu poznanej wiedzy i umiejętności w życie
  10. Na Państwa życzenie przeprowadzamy badania efektywności szkolenia i opracowujemy system dalszych szkoleń w celu osiągnięcia maksymalizacji efektów
  11. Jesteśmy do Państwa dyspozycji

Newsletter

Jeżeli zainteresowało Cię to szkolenie i chciałbyś otrzymywać powiadomienia o zbliżających się terminach tego lub podobnego szkolenia, zapisz się do naszego biuletynu, a otrzymasz od nas szczegółowe informacje.

Wypełnij dane poniżej.

  1. Postawa, wiedza i umiejętności w pracy handlowca
  2. Uczestnicy rynku i sieci powiązań
    • partnerzy wewnętrzni i zewnętrzni
    • potrzeby uczestników rynku
    • schematy powiązań rynkowych
  3. Zasada 4P
  4. Mechanizmy rynkowe
    • strategie zwiększania sprzedaży
    • waga klientów a realizacja celów dystrybucyjnych i sprzedażowych
    • mechanizmy zwiększające odsprzedaż u klienta
    • zapobieganie i eliminacja OOS
    • efektywny Merchandising
  5. Etapy wizyty handlowej
  6. Przygotowanie do wizyty handlowej
    • stawianie celu
    • przygotowanie narzędzi sprzedaży
    • wygląd i pozytywne nastawienie
  7. Nawiązanie relacji z klientem
    • zasady nawiązywania kontaktu
    • budowanie partnerskich relacji
  8. Komunikacja z klientem
    • kanały komunikacji i percepcji
    • elementy komunikacji werbalnej i niewerbalnej
  9. Odkrywanie / generowanie potrzeb klienta
    • obserwacja i wyciąganie wniosków
    • rodzaje pytań i sposoby ich wykorzystywania
    • kierowanie rozmową
  10. Prezentacja handlowa
    • struktura prezentacji
    • operowanie cechami – zaletami – korzyściami
    • wykorzystanie narzędzi sprzedaży
  11. Pokonywanie obiekcji klienta
    • przewidywanie obiekcji
    • postawa wobec obiekcji
    • typologia obiekcji i dobór odpowiedniej techniki
    • techniki pokonywania obiekcji
  12. Finalizacja sprzedaży
    • sygnały zakupu
    • techniki zamknięć
    • style wywierania wpływu
  13. Działania pro sprzedażowe
    • merchandising
    • mechanizmy zwiększania sprzedaży u klienta
  14. Zamknięcie wizyty
    • raportowanie, notatki, przyszłe cele
    • budowanie długofalowej relacji
  15. Elementy zarządzania terytorium sprzedaży
     
  16. Podsumowanie i wnioski
  • studium przypadku
  • burza mózgów
  • ćwiczenia indywidualne i zespołowe
  • role play
  • prezentacja
  • dyskusja